Onze selectie van Zwembrillen

Profiteer van de beste zwembrillen adidas, Arena, Speedo en TYR op de markt tegen de laagste prijs. Modellen voor beginners, gevorderden en wedstrijdzwemmers.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hoe kies je een zwembril?

Zwembrillen zijn ontworpen om de ogen te beschermen tegen bacteriën en UV-stralen en bieden ook een beter zicht voor kwaliteitszwemmen. Daarom is het belangrijk ze zorgvuldig te kiezen. Daartoe moet met verschillende factoren rekening worden gehouden:

Maat

Zwembrillen zijn er in drie verschillende maten (kinderen, S en L) en moeten goed passen om een goede afsluiting te garanderen. U kunt dit op een eenvoudige manier controleren: door ze zonder de bandjes op de neus te zetten. Als ze er niet meteen afvallen, zijn ze perfect waterdicht. Je kunt deze methode echter niet gebruiken als je online koopt. Daarom is het belangrijk de juiste maat te kiezen. Kindermaat is uiteraard voor de allerkleinsten, maat S voor senioren met een dun gezicht en L voor een standaard gezichtsmorfologie van een volwassene. De aanpassing gebeurt dan door de verstelbare riemen.

De kleur van de lenzen

De tint van de glazen is een belangrijke factor bij de keuze van een zwembril. In het algemeen variëren ze per locatie. Als u oefent in zwembaden outdoor, kies dan een donker gekleurde bril (zwart, smoke of spiegel) voor een uitstekende bescherming tegen zonnestralen. Als u daarentegen in indoor zwemt, kunt u kiezen voor een lichtgekleurde bril die zowel een goede oogbescherming als zichtbaarheid in het water biedt. Als u beide afwisselt, raden wij de fotochrome zwembril aan.

Frequentie van gebruik

Het ligt voor de hand dat de modellen niet voor elke oefenfrequentie hetzelfde zijn. Wij hebben een gids samengesteld voor het kiezen van een bril op basis van uw behoeften:

 • Als u af en toe zwemt, is het een goed idee om een bril te zoeken met een gemakkelijke pasvorm, comfort en uitstekende ondersteuning, bij voorkeur met een siliconenafdichting rond de ogen.
 • Als u regelmatig zwemt (training of vrije tijd), hebt u een bril nodig die zeer stabiel en comfortabel is.
 • Als u een intensieve of wedstrijdzwemmer bent, raden wij een bril aan met een meer gestroomlijnd ontwerp, perfect aangepast aan uw gezichtsmorfologie voor een grote stabiliteit in alle omstandigheden. Wij bevelen modellen met polycarbonaatlenzen sterk aan, die een maximale duurzaamheid, een hoge weerstand en een betere zichtbaarheid garanderen. Kies modellen met een dubbele band voor extra stabiliteit.

Het niveau van de zwemmer

Net als bij elke andere zwemuitrusting moet bij de keuze van een zwembril het niveau van de zwemmer een rol spelen. Elke praktijk vereist immers specifieke kenmerken.

 • Beginner: Beginnende zwemmers zoeken meestal comfort en een bredere champ van vision. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor zwemmaskers met een grote champ van vision. Zoek naar modellen met een eenvoudig verstelsysteem met bandjes of neusbruggen die gemakkelijk op te zetten zijn en een goede pasvorm bieden.
 • Gevorderden: Voor gevorderde zwemmers is het raadzaam een zwembril te kiezen met een brede champ en een hoge stabiliteit. De neusbrug moet zachter zijn en de bandjes moeten worden aangepast om het dragen in alle omstandigheden te vergemakkelijken.
 • Expert: Voor expert- en wedstrijdzwemmers is het een ander verhaal. Ze moeten stabiel zijn, maar vooral een uitstekende hydrodynamica hebben om de prestaties van de zwemmer niet te hinderen. De pasvorm is zeer belangrijk op dit niveau, zodat de bril niet beweegt durant tijdens het bewegen en duiken. Er zijn verschillende soorten aanpassingen mogelijk die passen bij uw gezichtsmorfologie. Er zijn modellen met afneembare neusbruggen enautres, zoals de Zweedse bril die door de drager wordt gemonteerd voor persoonlijk comfort.

Waarom een bril dragen?

Hoewel ze niet altijd in zwembaden te vinden zijn, is het dragen ervan absoluut noodzakelijk voor sporters. Ze worden vooral gedragen voor de veiligheid en de zichtbaarheid. Inderdaad, water, maar vooral het chloor dat ermee gepaard gaat, kan schadelijk zijn voor de ogen. Het dragen van een duikbril zorgt dus voor een betere vision in het zwembad en beschermt tegen ontsmettingsproducten. Vergeet niet dat het essentieel is om onder water te kunnen zien, vooral tijdens wedstrijden, om een referentiepunt te hebben en de concurrenten tijdens de wedstrijd te kunnen zien, zodat de intensiteit van het zwemmen dienovereenkomstig kan worden aangepast.