Onze selectie van badmutsen

Hoogwaardige vrijetijds-, trainings- en wedstrijdbadmutsen vindt u op Trek-Expert tegen de beste prijzen. Ontdek ook onze selectie badpakken en zwembrillen om optimaal te presteren in zwembaden of open water.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Welke badmuts moet je dragen naargelang je niveau?

Bij de keuze van het materiaal voor een badmuts hebben wij de behoeften van elk niveau en de elementen die nodig zijn voor hun beoefening geanalyseerd. Voor degenen die voor het eerst zwemmen, is het raadzaam om caps te kiezen die gemakkelijk aan te trekken zijn en die te allen tijde maximaal comfort bieden. Wij bevelen extreem zachte en ademende gaasstukken aan.

Ten tweede is het voor gevorderde zwemmers belangrijk om een pet te kiezen die gemakkelijk op te zetten is en zowel een perfecte pasvorm op het hoofd biedt als gemakkelijk te dragen is. De modellen zijn meestal gemaakt van gesiliconiseerd gaas, dat een uitstekende afdichting biedt.

En tot slot is het voor ervaren en wedstrijdzwemmers meer dan belangrijk om te zoeken naar modellen met een goede pasvorm, die zorgen voor maximaal draagcomfort, prestaties en concentratie. Die van gegoten stof zijn ideaal voor dit doel, omdat ze een perfecte stabiliteit en hydrodynamica bieden.

Hoe breng je een badmuts aan?

Allereerst moet worden opgemerkt dat een badmuts nodig is om te voorkomen dat het haar in contact komt met chloorwater, maar ook om het op zijn plaats te houden. Ook zwembadbeheerders hebben er baat bij, omdat het voorkomt dat vallend haar de waterfilters beschadigt. Maar hier is de vraag hoe je het goed moet dragen om het op je hoofd te krijgen. Mensen met lang haar, man of vrouw, raden wij aan het strak in een paardenstaart naar achteren te binden, bij voorkeur naar boven gericht, zodat het in de pet past en niet loskomt. Je kunt ze ook natmaken voordat je de hoed opzet, of ontwarringsbalsem aanbrengen om het opzetten te vergemakkelijken, ofautres middelen gebruiken zoals de binnenkant van de hoed natmaken. Wanneer u het opdoet, moet u de punt op het voorhoofd plaatsen en het dan naar beneden en naar achteren trekken om de rest van het hoofd te bedekken. Daarna is het een kwestie van aanpassen zodat niets uitsteekt en ongemak veroorzaakt. Zorg ervoor dat het je hoofdhuid bedekt zonder over je wenkbrauwen te gaan en dat er geen plukken haar uitsteken.

De verschillende soorten badmutsen

Er zijn verschillende soorten badmutsen, afhankelijk van uw praktijk, smaak en budget.

Silicone bekers

Deze caps, die zeer populair zijn bij sporters, hebben het voordeel dat ze zeer gemakkelijk op te zetten en zeer duurzaam zijn. Deze modellen zijn beter bestand tegen chloor en zijn verkrijgbaar op Trek-Expert met verschillende ontwerpen en verschillende kleuren om uit te kiezen.

Latex doppen

Deze modellen zijn niet erg bestand tegen chloor en zijn minder gemakkelijk op te zetten en te onderhouden dan de siliconen modellen. Ze hebben echter het voordeel dat ze goedkoop zijn en ideaal voor langetermijnbehoeften court.

Stoffen bekers

Deze zeer gemakkelijk te dragen modellen laten water door en zijn daarom bedoeld voor eenvoudige vrijetijdsactiviteiten (aquagym, aquabike, enz.). Omdat ze niet aan het haar blijven haken, zijn ze zeer comfortabel, zelfs als ze lang worden gedragen.

Gegoten doppen

Dit type cups is bedoeld voor ervaren en wedstrijdzwemmers en heeft een vorm en textuur die is ontworpen voor een betere hydrodynamica. Minder comfortabel dan de autres, maar ontworpen om maximale prestaties te leveren.

Merkbadmutsen voor mannen, vrouwen en kinderen tegen de beste prijzen

Voor al uw trainingen en vrijetijdsactiviteiten bieden wij u verschillende TYR of Head badmutsen voor volwassenen en kinderen tegen lage prijzen. Profiteer van 8% korting op Tremblay latex badmutsen en 15% korting op Tremblay siliconen badmutsen, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. U zult ook dol zijn op de stoffen modellen, verkrijgbaar in seniorenmaten en junior. autres gegoten modellen, speciaal voor wedstrijden, zoals de adidas 3-Stripes badmuts en de adidas Adizero XX Competition badmuts zijn ook verkrijgbaar in onze online shop.

Waarom een badmuts dragen?

premier Zoals gezegd zijn badmutsen in de eerste plaats zeer nuttig om te voorkomen dat zwemmers zich schamen voor hun haar.s door hun haar, maar ook om storingen van zwembadapparatuur in de cas o&ugrave te voorkomen; een grote hoeveelheid haar komt in contact met een filter of ander apparaat. Het dragen ervan is echter niet alleen een kwestie vanhygiëne. Caps worden ook aanbevolen om het haar te beschermen tegen ontsmettingsmiddelen in het zwembadwater. Bovendien bieden verschillende modellen, vooral die voor wedstrijden, een betere hydrodynamica voor comfortabel en efficiënt zwemmen.